Latest Post

Birthday girl!
Γενέθλιος Απολογισμός
View Post
To top
13 Mar

Creme Brûlée recipe

Η αγάπη μου για την ζαχαροπλαστική είναι γνωστή! Τρελένομαι να φτιάχνω γλυκά, όχι μόνο για την διαδικασία, αλλά και για το αποτέλεσμα που ευτυχώς για μένα τρώγεται! Αυτό εξάλλου είναι και το αρχικό μου κίνητρο 😉 Creme brulee δεν είχα ξαναφτιάξει, κυρίως γιατί μου έλειπε ο βασικός εξοπλισμός. Το φλόγιστρο. Ευτυχώς για μένα, τα αγαπημένα Zoulovits μου έστειλαν ένα και το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα! Creme Brulee let’s do this!

Υλικά και Συνταγή για 4 μερίδες
.400γρ. κρέμα γάλακτος
.100γρ. γάλα
.85γρ. ζάχαρη
.95γρ. κρόκους αυγών
.1 βανίλια φυσική

Και ξεκινάμε!

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα, τη βανίλια και τη μισή ζάχαρη μέχρι το σημείο βρασμού.Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και ομογενοποιούμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη με το σύρμα.Στη συνέχεια ανακατεύουμε την κρέμα με τους κρόκους και μοιράζουμε σε πυρίμαχα σκεύη. (Προτού μοιράσετε το μείγμα, καλό είναι να περιμένετε να κάτσει ο αφρός που έχει δημιουργηθεί.)Τοποθετούμε τα σκεύη σε ένα ταψί και προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση των σκευών.Ψήνουμε στους 150oC για 40-50 λεπτά (μέχρι να αποκτήσει υφή ζελέ από πάνω) και, αφού αφήσουμε να κρυώσουν λίγο, τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να κρυώσουν εντελώς και να πήξουν. Και τώρα το αγαπήμενο μου σημείο! Το κάψιμο της κρέμας!Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της κρέμας ομοιόμορφα με ζάχαρη δημιουργώντας μια λεπτή κρούστα.Με το φλόγιστρο καίμε τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σκούρα καραμέλα.Περιμένουμε για 2 λεπτά πριν σερβίρουμε, ώστε να στερεοποιηθεί η καραμέλα και να δημιουργηθεί μια τραγανή κρούστα και είναι έτοιμη! Γενικά ήταν από τα πιο εύκολα γλυκά που έχω φτιάξει και όσο για το αποτέλεσμα? Απίστευτα νόστιμο! Και φυσικά δεν θα μπορούσα να σας αφήσω χωρίς φωτογραφίες! Το δεύτερο μου κίνητρο, για να φτιάχνω γλυκά! 🙂 Enjoy!