Latest Post

Birthday girl!
Γενέθλιος Απολογισμός
View Post
To top
6 Sep

Birthday girl!

Γενέθλιος Απολογισμός
Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν τα πιο δύσκολα της μέχρι τώρα ζωής μου. Τίποτα όπως το ήξερα τα προηγούμενα 15 δεν έμεινε ίδιο. Όλα γκρεμίστηκαν και έπρεπε να χτίσω από την αρχή. Και το έκανα από την πρώτη κιόλας μέρα. Δύο χρόνια μετά πλέον στα 35 μου δε θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανη για τον εαυτό μου που αποδείχτηκε πολύ πιο δυνατός από όσο φανταζόμουν (κομάντο όπως με λέει ένας φίλος), που δεν σταμάτησα ούτε μία στιγμή να χαμογελάω παρά τις απίστευτες δυσκολίες που αντιμετώπισα, σε σημείο που όσοι ήξεραν τι συμβαίνει απορούσαν και όσοι δεν ήξεραν δεν κατάλαβαν και ποτέ τι πέρναγα. Που αγάπησα με όλη μου την καρδιά και ας προδώθηκα. Που συγχώρεσα. Που κράτησα ψηλά το επίπεδο. Που δεν έχω να μετανιώνω για τίποτα και έχω καθαρή συνείδηση, ήθος και αξιοπρέπεια. Που κατέκτησα την ηρεμία ψυχής που νιώθω. Που έκλαψα, γιατί το να κλαις είναι δύναμη και όχι αδυναμία. Που “σηκωνόμουν” αμέσως κάθε φορά που “έπεφτα”. Που χόρευα και τραγούδαγα μόνη μου ακόμα και όταν όλα πήγαιναν στραβά. Ειδικά τότε. Που μου χαμογελούσα κάθε πρωί στον καθρέφτη για να μου δώσω θάρρος. Που βίωσα την μοναξιά και την αντιμετώπισα χωρίς να αναλωθώ σε ανούσιες σχέσεις απλά για να γλιτώσω από αυτήν. Που έγινα φίλη με τον πόνο, μέχρι που κάποια στιγμή αποχωριστήκαμε. Και ας με επισκέπτεται που που και που. Που “μεγάλωσα”. Που άλλαξα, εξελίχτηκα, αλλά έμεινα και ίδια.

Ίσως είναι που είμαι αθεράπευτα αισιόδοξη. Ίσως είναι που εκτίμησα τον εαυτό μου περισσότερο γιατί αξίζει πολλά. Ίσως είναι το σημείωμα της μαμάς μου “τίποτα δε μας τρομάζει”. Ίσως η αγκαλιά του μπαμπά μου που δεν θα αφήσει ποτέ κανέναν να με πειράξει. Ίσως η αδερφή μου που είναι πάντα εκεί. Ίσως οι ατελείωτες συζητήσεις με φίλους. Ίσως είστε και όλοι εσείς που αγκαλιάζετε την δουλειά μου και μου δίνετε το κίνητρο να συνεχίζω. Ίσως και εσείς που με βοηθήσατε να προχωρήσω χωρίς να το ξέρετε. Ίσως είναι που είχα την ωριμότητα και την δύναμη να αντιμετωπίσω την ατυχία μου με τον καλύτερο θετικό τρόπο και βγήκα νικήτρια!
Χρόνια μου πολλά λοιπόν! Cheers στις καλύτερες μέρες που είμαι σίγουρη πως θα έρθουν! Να χαμογελάτε no matter what και να προσέχετε τον εαυτό σας!
Ps. Δε συνηθίζω να μοιράζομαι προσωπικές μου σκέψεις και μάλλον είναι και η τελευταία φορά που το κάνω, but I felt like doing it so…35 είναι αυτά!